Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μας
Ψηφιακή Βοήθεια
Πίσω
Πιερία
Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου

Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου δημιουργήθηκε για να στεγάσει την ιστορία της ναυτικής παράδοσης των Λιτοχωρινών, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν αναπτύξει μεγάλη ναυτική δραστηριότητα. Βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Λιτοχώρου, την οδό Αγίου Νικολάου, και το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων που αποτελούν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου προέρχεται από δωρεές ναυτικών οικογενειών του τόπου.

H εξαιρετική συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει περί τα 1.000 αντικείμενα, μέρος των οποίων αποτελεί το φωτογραφικό του αρχείο. Τα υπόλοιπα αντικείμενα ανήκουν στις κατηγορίες χαλκοτεχνία, μεταλλοτεχνία, ξυλοτεχνία, κεραμική, εργαλεία-μηχανές, όργανα ναυσιπλοΐας, όπλα, μακέτες, αρχειακό υλικό, ενδυμασία και υφασμάτινα είδη. Επίσης, υπάρχει και η πινακοθήκη του Μουσείου, με έργα που απεικονίζουν κατά κύριο λόγο Λιτοχωρίτικα σκαριά.

Καιρός

Σήμερα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την και τη χρήση Cookies