survey icon Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιό μας
Ψηφιακή Βοήθεια
Γαστρονομία
Μέλι Χαλκιδικής

Η Χαλκιδική δίκαια χαρακτηρίζεται ως το κέντρο μελισσοκομίας στην Ελλάδα, με 6.500 μελισσοκόμους (σχεδόν το 1/3 της χώρας) και περίπου 2.000 τόνους παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας μελιού ετησίως. Ο Αριστοτέλης, γεννημένος στη Χαλκιδική, πριν από 2.400 χρόνια είχε εκθειάσει το μέλι και τις ωφέλειές του στον άνθρωπο, με το επιχείρημα ότι το μέλι παρατείνει τη ζωή.

Σήμερα οι μελισσοκόμοι της Χαλκιδικής, συνεχίζοντας την αρχαία παράδοση, αξιοποιούν με τον αγνότερο τρόπο την πλούσια χλωρίδα της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και της Βόρειας Χαλκιδικής, παράγοντας ποιοτικό και υψηλής θρεπτικής αξίας πευκόμελο, με κύριες περιοχές παραγωγής τη Νικήτη, την Κασσάνδρα και την Αρναία.

Καιρός

Σήμερα

Περισσότερα

Μάθε τα πάντα για τη Μακεδονική κουζίνα

www.macedoniancuisine-pkm.gr
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την χρήση των cookies. και τη χρήση Cookies