Υλικά για 6 άτομα:
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 αυγά
- 3 φύλλα κρούστας
- 1/2 ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι σε χαμηλή φωτιά, μόλις πάρει βράσει το γάλα και αρχίζει να πήζει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε σιγά σιγά με τα αυγά προσθέτοντας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Λιώνουμε το βούτυρο και μέσα σε ένα μικρό ταψάκι αλείφουμε λίγο από το βούτυρο και βάζουμε στον πάτο δύο από τα φύλλα κρούστας. Από πάνω ρίχνουμε το μίγμα με το γάλα και το σιμιγδάλι, σπάμε το τρίτο φύλλο κρούστας και το βάζουμε μέσα στο μίγμα. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω.