Ημαθία
Πάρκο Νάουσας

Το δημοτικό πάρκο βρίσκεται στο κέντρο της Νάουσας, κοντά στην πλατεία Καρατάσου. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 κύριες είσοδοι στο πάρκο, το οποίο απλώνεται σε μία έκταση 30 στρεμμάτων.

Το πάρκο δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του '50 και σε αυτό υπάρχουν δέντρα και άλλα φυτά και λουλούδια, τεχνητή λίμνη (εμβαδού περίπου 1,5 στρέμματος) με ξύλινες γέφυρες, δρομάκια, σιντριβάνι και πλακόστρωτο, ενώ μόνιμοι κάτοικοί του είναι πάπιες, περιστέρια και παγωνιά καθώς και σκίουροι (οι οποίοι είναι κάπως δυσεύρετοι). Στο πάρκο, φιλοξενούνται προτομές και άλλα γλυπτά.

Στα όρια του πάρκου, περνάει το ποτάμι της Αράπιτσας στην μία πλευρά, ενώ στην άλλη πλευρά υπάρχει το θερινό δημοτικό θέατρο της Νάουσας. Εκατέρωθεν του πάρκου υπάρχουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων (πάρκινγκ). Στον δρόμο ακριβώς έξω από το πάρκο (γνωστό και με τον ως "παραλία", αν και δεν υπάρχει βέβαια θάλασσα), υπάρχουν καφετέριες, μπαρ αλλά και εστιατόρια. Στην κάτω πλευρά του πάρκου, σχηματίζεται ένα φυσικό μπαλκόνι και τα παγκάκια που βρίσκονται εκεί έχουν θέα στον κάμπο της κεντρικής Μακεδονίας.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τη χρήση Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την