Θεσσαλονίκη
 
Φράγμα Θέρμης

Το φράγμα Θέρμης δημιουργήθηκε το 1993 και είναι το πρώτο φράγμα της περιοχής. Βρίσκεται βορειοανατολικά του οικισμού, 15 km από το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αποτελεί έναν ευχάριστο προορισμό για αποδράσεις από την ένταση του αστικού τοπίου, τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακο.

Αυτός ο τεράστιος χώρος πρασσίνου, αποτελείται από μία τεχνητή λίμνη που χωρίζεται σε δύο μέρη, ένα μεγάλο μέρος που καλύπτεται με πεύκα και κυπαρίσσια που προσφέρουν απλόχερα σκιά και για τους μικρόυς επισκέπτες υπάρχει και μία παιδικη χαρά. Αποτελεί επίσης το "σπίτι" διάφορων ειδών πουλιών, κορμοράνων, παπιών, βατραχιών, χελωνών και φιδιών.

Μέσα στο πάρκο λειτουργεί ένα αναψυκτήριο, που μπορεί να σας ξεδιψάσει από τη βόλτα σας, την άθληση ή την πεζοπορία που προσφέρει το τοπίο, με μία διαδρομή 9.3 km προς το βουνό.
Θεσσαλονίκη
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τη χρήση Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την