Σέρρες
Ποταμός Αγγίτης

Ο Αγγίτης είναι ο μεγαλύτερος παραπόταμος του Στρυμόνα με μήκος περίπου 75 χλμ. Αναφέρεται ήδη τον 5ο π.Χ. αιώνα από τον Ηρόδοτο και τον 1ο μ.Χ. αι. από τον Αππιανό, ο οποίος περιγράφει τις μάχες που έλαβαν χώρα το 42 π.Χ. κοντά στους Φιλίππους, στη διάρκεια ρωμαϊκού εμφύλιου πολέμου. Κατά τη διαδρομή του, ο ποταμός διασχίζει μέρος του Νομού Δράμας στην Ανατολική Μακεδονία και του Νομού Σερρών στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι υδάτινες ροές από τις πηγές ενώνονται στην περιοχή του χωριού Συμβολή Σερρών, και από το σημείο αυτό ο ποταμός ξεκινά μία δαιδαλώδη διαδρομή ανάμεσα σε κάθετους βράχους, σχηματίζοντας το ομώνυμο φαράγγι του Αγγίτη, στην περιοχή της Αλιστράτης. Αφού περάσει έξω από το Σπήλαιο Αλιστράτης και διανύσει 9 χιλιόμετρα μέσα από στενά περάσματα σχηματίζοντας μαιανδρισμούς, καταλήγει στον Σιδ. Σταθμό Αγγίστας του Δήμου Αλιστράτης, όπου υπάρχει το Παλαιό Γεφύρι. Από εκεί ο ποταμός ρέει μέσα από την πεδιάδα της Φυλλίδας και ακολούθως ενώνεται με τον Στρυμόνα στα δυτικά του Μύρκινου και στα βορειοανατολικά του Τραγίλου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τη χρήση Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την