Κιλκίς

Εκεί που θα εκπλαγείς από τη μαγεία της φύσης. Ακολούθησε τη διαδρομή με αφετηρία το πέτρινο μονοπάτι και τα φαρδιά σκαλοπάτια και περπάτησε μέχρι να ανακαλύψεις τον παράδεισο: τους καταρράκτες Κούπα- Σκρα που σχηματίζουν λιμνούλες μέσα στα πανύψηλα δέντρα και τη μικρή γαλάζια λίμνη, όπου μπορείς να δροσιστείς!

Η Π.Ε. Κιλκίς έχει την τιμή να φιλοξενεί τη νότια πορεία αυτού του ανέμου που ανέκαθεν λειτουργούσε ευεργετικά για την ευρύτερη περιοχή, καθάριζε τις ομίχλες και την υγρασία, αλλά συνδέθηκε ως υπαίτιος και για μεγάλες καταστροφές, όπως τη μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης το 1917. Σε αυτό το πέρασμα ο ταξιδιώτης μπορεί να αντικρύσει ένα σημαντικό, αλλά και όχι τόσο γνωστό κομμάτι της Ελληνικής ιστορίας των αρχών του 20ου αιώνα. Πεδία μαχών των Βαλκανικών πολέμων και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου με τα μνημεία τους, χωριά προσφυγικά, Βυζαντινά μνημεία, αρχαίες πόλεις και τους υδάτινους δρόμους του Γαλλικού και του Αξιού ποταμού. Τις καταπράσινες κοιλάδες τους, αλλά και πιο πέρα στις πλαγιές των βουνών, γαλάζιες λίμνες και καταρράκτες, βυζαντινά μοναστήρια, δάση με υπεραιωνόβιες οξιές και μονοπάτια, πολλά για πεζοπόρους, ποδηλάτες και αναβάτες.
Δύο ποτάμια
 
Ανακαλύψτε
Τεχνητή Λίμνη Μεταλείου
 
Ανακαλύψτε
Βοτανικός Κήπος
 
Ανακαλύψτε
Χίλια Δένδρα
 
Ανακαλύψτε
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τη χρήση Cookies