Κιλκίς
Λίμνη Σκρα

Στα βόρεια σύνορα της χώρας και σε μικρή απόσταση από την πόλη του Κιλκίς, όλοι μιλούν για μια λίμνη με χαρακτηριστικά γαλάζια νερά και καταρράκτες, «βουτηγμένη» μέσα στο πράσινο και «λουσμένη» στο φως του ήλιου.

Ο λόγος για τη λίμνη Σκρά ή αλλιώς «Γαλάζια λίμνη», της οποίας το σμαραγδένιο χρώμα οφείλεται στους απολιθωμένους οργανισμούς που βρίσκονται στον πυθμένα της .

Η Γαλάζια λίμνη της βορείου Ελλάδος σχηματίζεται από δεκάδες ρυάκια του όρους Πάικου που τρέχουν μαζί, καταλήγουν στους καταρράκτες του Σκρα με τους χαρακτηριστικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και τα κρυστάλλινα νερά πέφτουν στο σημείο αυτό δημιουργώντας τη λίμνη, το βάθος της οποίας φτάνει τα τέσσερα μέτρα.

Η σμαραγδένια λίμνη βρίσκεται στο Δήμο Παιονίας του Κιλκίς, σε απόσταση μόλις 4χλμ από το ιστορικό χωριό του Σκρά και το Μουσείο Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ιδανικός χώρος για ημερήσια εκδρομή, περιήγηση στο δάσος, πικνικ στο διαμορφωμένο χώρο, και για τους πιο θαρραλέους βουτιές με το σχοινί στα καταγάλανα νερά της λίμνης.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τη χρήση Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την