Γαστρονομία


Γαστρονομικό παζλ γεύσεων και αρωμάτων

Δωρική και συνάμα ξεχωριστή, με μία δυνατή προσωπικότητα, με πλούτο και πολυπλοκότητα, η γαστρονομική ταυτότητα της Μακεδονίας διαμορφώθηκε από μία σειρά γεωγραφικών, θρησκευτικών και φιλοσοφικών εξελίξεων και αντιλήψεων. Μια γαστρονομία που επιδεικνύει τον πλούτο της και προσφέρει βιωματικές εμπειρίες στους επισκέπτες της Κεντρικής Μακεδονίας.


Ακολουθώντας τους κανόνες της εποχικότητας και της διαχρονικής της παράδοσης, προσφέρει στην καθημερινότητα, οικείες, παρηγορητικές γεύσεις στους κατοίκους της και αποσαφηνισμένες γεύσεις, με πλούτο αποχρώσεων στους επισκέπτες της.

Είναι μία κουζίνα που έχουν διαμορφώσει οι άνθρωποί της μέσω της παλαιότερης αντίληψης για τη σχέση τους με τον υπόλοιπο κόσμο και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

Ένας κάμπος πλούσιος που εκτίνεται από τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο, το Θερμαϊκό κόλπο και τον κόλπο της Κασσάνδρας μέχρι τον Στρυμονικό κόλπο και δίνει σε αφθονία όλους τους καρπούς. Ό,τι και να αναζητήσεις, θα το βρεις στην Κεντρική Μακεδονία. Μια σειρά από τοπικά διαμάντια, με πάρα πολλά από αυτά τιτλοφορημένα ως ΠΟΠ, να δικαιολογούν τους τίτλους των μεγαλύτερων κάμπων στη χώρα.
Τρίγωνα Πανοράματος
 
Ανακαλύψτε
Κουλούρι Θεσσαλονίκης
 
Ανακαλύψτε
Καστανόδασος Πάικου
 
Ανακαλύψτε
Ακανές
 
Ανακαλύψτε
Ξινόμαυρο Νάουσας
Ανακαλύψτε
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τη χρήση Cookies