Υπαίθριες Δραστηριότητες
 
Με τα πόδια, με ποδήλατο ...ή πετώντας!

«Απογειωθείτε» από τον Παλαιό Παντελεήμονα, στις ανατολικές πλαγιές του Ολύμπου, με το αλεξίπτωτο πλαγιάς και απολαύστε τη θέα που κόβει την ανάσα, πριν καταλήξετε στην παραλία της περιοχής για ένα ούζο με νόστιμους μεζέδες. Τα Πιέρια Όρη προσφέρονται για διαδρομές με 4X4 και με ποδήλατο βουνού στα μονοπάτια που οδηγούν στη Σαρακατσάνα και το Φλάμπουρο. Αξίζει να διασχίσετε την κοιλάδα του ποταμού Αλιάκμονα στους πρόποδες του όρους Βέρμιο.

Λίγο βορειότερα, οργανώστε ένα πρωινό αιωροπτερισμού (Hang Gliding) από το χωριό Παναγίτσα στους πρόποδες του όρου Βόρας και κάντε βόλτα στους εντυπωσιακούς καταρράκτες της Έδεσσας. Κοντά στο όρος Πάικο, θα βρείτε τη «σμαραγδένια λίμνη» του Σκρα και στην οροσειρά των Κρουσσίων θα επισκεφτείτε τον ομώνυμο Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο με τα πιο σημαντικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της περιοχής.

Στη θέση Ρούπελ, ανάμεσα στα βουνά Μπέλλες και Άγγιστρο θα εξερευνήσετε τις υπόγειες εγκαταστάσεις του ελληνικού οχυρού που αντιστάθηκε ηρωικά στην επίθεση των γερμανών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Για μια βόλτα με άλογα και καλό φαγητό επισκεφθείτε το μικρό χωριό Άνω Πορόια και τη λίμνη Κερκίνη. Ανατολικότερα θα βρείτε και το σπήλαιο της Αλιστράτης με τους λευκούς και πορφυρούς σταλακτίτες του.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τη χρήση Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την