Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο μας
Γαστρονομία
Κουλούρι Θεσσαλονίκης

Η καλημέρα σε αυτή την πόλη έχει άρωμα ψημένου σουσαμιού και υφή αφράτης, μα τραγανής ζύμης.

Το παραδοσιακό αυτό αρτοπαρασκεύασμα, με Βυζαντινές καταβολές, ταυτίστηκε με την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς εδώ ξεκίνησε η παρασκευή του από πρόσφυγες που ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη και τη Μικρά Ασία.

Με τη σοφία που κρύβει κάθε τι απλό, ο συνδυασμός αλευριού, μαγιάς, νερού και σουσαμιού μετουσιώνεται σε έδεσμα με αναγνωρισμένη πλέον διατροφική αξία, που αντέχει στο χρόνο.

Είτε στην παραδοσιακή του μορφή είτε στις ποικίλες παραλλαγές του παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ή παρόμοιες τεχνολογίες, για να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησής σας.Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε τον ιστότοπό, συμφωνείτε με την Πολιτική Απορρήτου και τη χρήση Cookies