Θεσσαλονίκη
 
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μιά βόλτα κατά μήκος της παραλίας, η οποία είναι περίπου πέντε χιλιόμετρα σε μήκος, από το Μέγαρο Μουσικής έως το λιμάνι.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης έχει ένα γραμμικό μέτωπο με σχετικά περιορισμένο βάθος και μεγάλο μήκος, γεγονός που δίνει τα χαρακτηριστικά ενός στενού παραλιακού μετώπου. Ο κόλπος του Θερμαϊκού στο βάθος, αποτελεί ένα καταπληκτικό σκηνικό, όπου τα εφήμερα και ευμετάβλητα στοιχεία, δημιουργούν μια διαφορετική ατμόσφαιρα κάθε χρόνο. Το παραλιακό μέτωπο περιλαμβάνει 12 θεματικά πάρκα και σίγουρα έχει εκτιμηθεί από όλους τους κατοίκους της και τους μέχρι τώρα επισκέπτες της.

Ένα ιδανικό μέρος για περπάτημα ή ποδηλασία. Ο «περιπατητής» εκτίθεται στο φως και στην ανοιχτή προοπτική, σε μια συνεχή βόλτα μεταξύ δύο αντίθετων άκρων: της σταθερότητας του κυματοθραύστη – της αστάθειας και της διαύγεια του νερού. Στην εσωτερική πλευρά της ακτής, 13 χώροι πρασίνου διαμορφώθηκαν, ως «πράσινα δωμάτια – κήποι”. Το καθένα με ένα ειδικό θεματικό χαρακτηριστικό. Προσφέρουν σκιά, μαλακό έδαφος, οπτική απομόνωση. Τα ονόματα των κήπων είναι : Κήπος του Αλεξάνδρου, Κήπος του απογευματινού ήλιου, κήπος της άμμου, κήπος της Σκιάς, Κήπος των εποχών, κήπος του Οδυσσέα Φωκά, Κήπος της Μεσογείου, Κήπος των Γλυπτών, Κήπος του Ήχου , Κήπος των Ρόδων, Κήπος της μνήμης, Κήπος του νερού και Κήπος της Μουσικής. Είναι όλα σχετικά μικρό “πάρκα” – «δωμάτια» που θυμίζουν τους μεσογειακούς κήπους που υπήρχαν στην περιοχή.

Απολαύστε την προκυμαία, το περπάτημα, την ανάγνωση, το ψάρεμα, το τρέξιμο, παίζοντας με τα παιδιά, αλλά και για ποδηλασία, ομαδική άθληση, πικ-νικ, χορό, παραστάσεις, συναντήσεις με φίλους.
Θεσσαλονίκη
This website uses cookies or similar technologies to enhance your browsing experience. By continuing to use the website, you agree to the Policy and the use of Cookies