Υπαίθριες Δραστηριότητες
 
Ευαίσθητα Οικοσυστήματα

Τα δύο μεγαλύτερα ποτάμια της Ελλάδας, ο Αλιάκμονας και ο Αξιός, μαζί με τον μικρό Λουδία, σχηματίζουν στο Δέλτα τους ένα από τα σημαντικότερα εθνικά πάρκα και οικοσυστήματα της χώρας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Την άνοιξη, όταν οι απέραντοι ορυζώνες γεμίζουν νερό και σπόρους, θα δείτε και θα φωτογραφίσετε τις αποικίες των ερωδιών και των φλαμίνγκο και τους δεκάδες σπάνιους φτερωτούς επισκέπτες που ξεχειμωνιάζουν στο φιλόξενο Δέλτα.

Από το παρατηρητήριο πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη θα έχετε μια πανοραμική άποψη της λιμνοθάλασσας και θα δείτε με τηλεσκοπικά κιάλια την ορνιθοπανίδα της περιοχής. Κάντε μια βόλτα στις Αλυκές Κίτρους και στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού και, με λίγη τύχη, θα δείτε τα άγρια άλογα που ζουν ακόμη στην περιοχή. Εκεί καλλιεργείται το 80% της ελληνικής παραγωγής μυδιών, οπότε μη φύγετε χωρίς να τα δοκιμάσετε στις τοπικές ταβέρνες.
Θεσσαλονίκη
This website uses cookies or similar technologies to enhance your browsing experience. By continuing to use the website, you agree to the Policy and the use of Cookies