Βρετανικό στρατιωτικό κοιμητήριο Πολυκάστρου

Βρετανικό στρατιωτικό κοιμητήριο Πολυκάστρου

Πίσω

Βρετανικό στρατιωτικό κοιμητήριο Πολυκάστρου

Η τελευταία κατοικία των συμμάχων του Α' Παγκόσμιου Πολέμου

Το Βρετανικό στρατιωτικό κοιμητήριο στο Πολύκαστρο, ένας ιδιαίτερα καλοδιατηρημένος τόπος μνήμης και αφιέρωσης στους νεκρούς συμμάχους του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, δημιουργήθηκε και συντηρείται από την Κοινοπολιτειακή Επιτροπή Στρατιωτικών Τάφων, με αρχιτέκτονα τον Robert Gorimer. Σωστότερα, είναι ο τόπος ταφής των ανθρώπων που χάθηκαν στις μάχες του Α' Π.Π. με προέλευση από τις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας.

Το κοιμητήριο αποτελεί την τελευταία κατοικία 1421 Βρετανών στρατιωτικών, αλλά και 18 συμμάχων τους. Όπως αναφέρει η επιγραφή του, «η γη όπου κείται το κοιμητήριο τούτο φόρος ευγνωμοσύνης του ελληνικού λαού εδόθη προς αιώνιαν ανάπαυσιν των κατά πόλεμον 1914-1918 ενδόξως πεσόντων μαχητών των συμμαχικών στρατών. Τιμή και Δόξα εις αυτούς. Their Name Lively For Evermore».

Τον χώρο κυκλώνει η χαρακτηριστική πυκνή βλάστηση της περιοχής, ενώ οι τάφοι είναι συντηρημένοι και φροντισμένοι. Με ιστορικές μνήμες που πλέον ξεπερνούν τον έναν αιώνα, το Κοιμητήριο, όπως και τα υπόλοιπα στρατιωτικά-πολεμικά μνημεία της περιοχής, προσφέρεται για περισυλλογή και μελέτη.

Βρείτε στον χάρτη

}