Πώς να φτάσετε

Προγραμμάτισε την εκδρομή σου

Χρήσιμες πληροφορίες

Η Κεντρική Μακεδονία των ζεστών και φιλόξενων ανθρώπων, της ιστορίας χιλιετιών και των πολιτισμών που άφησαν το στίγμα τους, των παραδεισένιων παραλιών και των ονειρικών φυσικών τοπίων, υποδέχεται τους επισκέπτες της με διάθεση να τους εξυπηρετήσει σε κάθε τους βήμα. Το πρώτο βήμα, αυτό της μετακίνησης προς τις περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, των Σερρών, της Πιερίας, του Κιλκίς, της Ημαθίας και του Άγιου Όρους, μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και όπως επιθυμούν όσοι επιλέγουν να επισκεφθούν τους μαγικούς προορισμούς που τους περιμένουν.

Με αεροπλάνο

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» συνδέει απευθείας την πόλη με πολλές χώρες του εξωτερικού, καθώς και με αρκετούς εγχώριους προορισμούς. Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται 15 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Θέρμης. Από το αεροδρόμιο προς την πόλη, η δημόσια συγκοινωνία εξυπηρετείται με αστικά λεωφορεία (Γραμμή 01Χ την ημέρα και 01Ν τη νύχτα) που συνδέουν τον αερολιμένα με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και τον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων, διασχίζοντας όλη την πόλη με κόστος 2 Ευρώ (εισιτήριο εκδίδεται και εντός του λεωφορείου με κέρματα), εκτός από τα λεωφορεία προς τη Χαλκιδική, που στεγάζονται σε κοντινότερο σημείο (Γραμμή 79 από το αεροδρόμιο προς τον Σταθμό ΙΚΕΑ και έπειτα Γραμμή 36), αλλά και με ταξί. Στάση λεωφορείου και πιάτσα ταξί βρίσκονται στην έξοδο του αεροδρομίου. Επίσης, στον χώρο των αφίξεων υπάρχουν γραφεία εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων.


Σε απόσταση περίπου 180 χιλιομέτρων βρίσκεται το Αεροδρόμιο Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», στη Χρυσούπολη. Η μετακίνηση προς την Κεντρική Μακεδονία μπορεί να γίνει με ταξί από το αεροδρόμιο προς τη Χρυσούπολη ή την Καβάλα και έπειτα με υπεραστικό λεωφορείο, καθώς υπάρχουν τακτικά δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και άλλους προορισμούς.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλεύεστε τους ιστοτόπους των αεροδρομίων.

Θεσσαλονίκη: https://www.skg-airport.gr

Χρυσούπολη: https://www.kva-airport.gr

Με τρένο

Ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, επί της οδού Μοναστηρίου 28 και συνδέει την πρωτεύουσα της Μακεδονίας με όλες τις ελληνικές πόλεις του σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και με προορισμούς του εξωτερικού (Σόφια, Σκόπια, Βελιγράδι, Βουκουρέστι). Τακτικά δρομολόγια από και προς την Αθήνα, το λιμάνι του Πειραιά και την Πάτρα πραγματοποιούνται αρκετές φορές καθημερινά, καθώς και προς τον Έβρο, περνώντας από τις πόλεις του Κιλκίς και των Σερρών. Η Προαστιακή Γραμμή της Θεσσαλονίκης προς Λάρισα εξυπηρετεί τους ενδιάμεσους προορισμούς της Πιερίας, ενώ η Προαστιακή Γραμμή προς Φλώρινα περνάει από σταθμούς της Ημαθίας και της Πέλλας. Στην είσοδο του Σιδηροδρομικού Σταθμού βρίσκεται πιάτσα ταξί και στην περίβολο φθάνουν αρκετές Γραμμές του δικτύου αστικών συγκοινωνιών της πόλης.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλεύεστε τη σελίδα των σιδηροδρόμων.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: https://www.trainose.gr

Με λεωφορείο

O Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» βρίσκεται επί της οδού Γιαννιτσών 244, στη δυτική είσοδο της πόλης. Εξυπηρετεί δρομολόγια από και προς όλες τις πόλεις της Ελλάδας, καθώς και 9 χώρες του εξωτερικού με διεθνή δρομολόγια (Τουρκία, Βουλγαρία, Αλβανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Τσεχία, Σλοβακία, Βόρεια Μακεδονία). Η πρόσβαση γίνεται μέσω αρκετών γραμμών του δικτύου αστικών συγκοινωνιών της πόλης και με ταξί. Αφετηρίες λεωφορείων και πιάτσα ταξί βρίσκονται δίπλα στην είσοδο του σταθμού. Οι προορισμοί της Χαλκιδικής εξυπηρετούνται από τον Υπεραστικό Σταθμό Χαλκιδικής στα ανατολικά, στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών. Οι δύο σταθμοί συνδέονται με την αστική λεωφορειακή Γραμμή 45.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλεύεστε τις σελίδες των Υπεραστικών και Αστικών συγκοινωνιών.

ΚΤΕΛ Μακεδονία: https://ktelmacedonia.gr

ΚΤΕΛ Χαλκιδικής: https://ktel-chalkidikis.gr

Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης: https://oasth.gr

Με αυτοκίνητο

Η Εθνική Οδός και η Εγνατία Οδός είναι οι δύο βασικοί, πιο σύγχρονοι και καλά κατασκευασμένοι αυτοκινητόδρομοι που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε στην Κεντρική Μακεδονία με αυτοκίνητο.


Η Εθνική Οδός (Αυτοκινητόδρομος Α1) είναι μέρος της Ευρωπαϊκής διαδρομής Ε75 και αποτελεί τον οδικό άξονα για τη μετάβαση από την Αθήνα ή άλλες νότιες περιοχές της χώρας.


Η Εγνατία Οδός (Αυτοκινητόδρομος Α2) συνδέει την Κεντρική Μακεδονία ανατολικά με την Ήπειρο, καταλήγοντας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και δυτικά με τη Θράκη, ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι κάθετοι άξονες συνδέουν την Κεντρική Μακεδονία με τις βαλκανικές χώρες και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Με πλοίο

Το διαχρονικά σημαντικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης συνδέεται ακτοπλοϊκά με αρκετά νησιά του Αιγαίου. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του κέντρου της πόλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από τα αναρίθμητα αξιοθέατα της πρωτεύουσας της Μακεδονίας και η πρόσβαση είναι εύκολη με την αστική συγκοινωνία ή με ταξί. Το λιμάνι αποτελεί επίσης ενδιάμεσο σταθμό δεκάδων κρουαζιέρων κάθε χρόνο.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλεύεστε τη σελίδα του Λιμένα Θεσσαλονίκης: https://www.thpa.gr


Η ακτοπλοϊκή πρόσβαση στο Άγιον Όρος, που είναι και ο μοναδικός τρόπος για να φτάσετε στην Αθωνική Πολιτεία, γίνεται μέσω των λιμανιών της Ουρανούπολης για τη δυτική ακτή (τηλέφωνο Λιμεναρχείου 2377071248) και της Ιερισσού ή των Νέων Ρόδων για την ανατολική ακτή (τηλέφωνα Λιμεναρχείου Ιερισσού 2377022063, 2377022576 και Λιμεναρχείου Νέων Ρόδων 2377022000, 2377022385), αλλά και κρουαζιέρων που διοργανώνονται από διάφορα σημεία της Χαλκιδικής. Για το νησί της Αμμουλιανής εκτελούνται δρομολόγια από την Τρυπητή (Τηλέφωνο Λιμενικό Φυλάκιο Τρυπητής 2377031376).

Προγραμμάτισε την εκδρομή σου

Κάνε κράτηση σε μια πτήση