Παραλία Πλαταμώνα

Παραλία Πλαταμώνα

Πίσω

Παραλία Πλαταμώνα

Στη σκιά της ιστορίας και της μυθολογίας

Μία από τις πιο συναρπαστικές παραλίες της Ελλάδας, στο μέσο μιας κατάφυτης έκτασης κάτω απ’ τον Όλυμπο και υπό την «επιτήρηση» του Μεσοβυζαντινού Κάστρου πάνω στον λόφο. Στην ουσία πρόκειται για ένα σύνολο μικρών, διαδοχικών παραλιών κατά μήκος των ακτών της Πιερίας, με ευθείες και «πέταλα» προστατευμένα από τον άνεμο, «ελεύθερη» στο μεγαλύτερο κομμάτι της και οργανωμένη σε αρκετά σημεία, με εμπορικά καταστήματα κάθε είδους.

Η Παραλία Πλαταμώνα αποτελεί κορυφαίο παραθεριστικό προορισμό, καθώς παρέχει αμέτρητες και ποικίλες επιλογές για πολυήμερες διακοπές σε μεγάλο οικονομικό εύρος και το καλοκαίρι η περιοχή βλέπει τον πληθυσμό της να δεκαπλασιάζεται χάρη στους επισκέπτες της.

Η αμμουδιά φιλοξενεί σε κάποια σημεία της λεπτό βότσαλο, ενώ στα πεντακάθαρα νερά η άμμος κυριαρχεί στον πυθμένα. Η παραλία αποτελεί μέρος της ιδιόμορφης φυσικής ομορφιάς όπου η ακτή είναι ταυτόχρονα πρόποδας του ψηλότερου βουνού της χώρας και ενός από τα ψηλότερα στην Ευρώπη, από τους Νέους Πόρους ως ψηλά, στις Αλυκές Κίτρους, αλλά το κομμάτι του Πλαταμώνα ξεχωρίζει για τη δική του μοναδικότητα, παντρεύοντας τη φυσική θέση του με την ιστορία του Κάστρου, τη μυθολογία του Ολύμπου, την παράδοση και τη σύγχρονη, αλματώδη τουριστική ανάπτυξη.

Στα ταβερνάκια του Πλαταμώνα, με ψάρι από τα καΐκια που αδειάζουν τα δίχτυα τους στην παραλία και αποτελούν από μόνα τους ένα ενδιαφέρον θέαμα για όσους βρεθούν στην παραλία νωρίς, θα βρει κανείς τις φρεσκότερες επιλογές για να ολοκληρώσει μία τέλεια ημέρα στη θάλασσα.

Βρείτε στον χάρτη

}