Αγίασμα του Αποστόλου Παύλου

Αγίασμα του Αποστόλου Παύλου

Πίσω

Αγίασμα του Αποστόλου Παύλου

Ένας ιστορικός και θρησκευτικός χώρος στην Άνω Πόλη

Το Αγίασμα του Αποστόλου Παύλου στη Θεσσαλονίκη είναι ένας ιστορικός και θρησκευτικός χώρος, που συνδέεται με την παράδοση και την ιστορία της επίσκεψης του Αποστόλου Παύλου στην πόλη κατά τη διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού. Βρίσκεται στην περιοχή Άνω Πόλη, κοντά στη συμβολή των οδών Επταπυργίου και Αποστόλου Παύλου, και αποτελεί ένα σημαντικό προσκύνημα για τους πιστούς.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο Απόστολος Παύλος κήρυξε στη Θεσσαλονίκη κατά την παραμονή του εκεί τον 1ο αιώνα μ.Χ. Το αγίασμα αναφέρεται ότι αναβλύζει από μια πηγή που, όπως λέγεται, ανακάλυψε ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος.

Η περιοχή γύρω από το αγίασμα είναι πλούσια σε ιστορία και αρχιτεκτονική, με παραδοσιακά σπίτια και στενά δρομάκια που προσδίδουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο σημείο. Το αγίασμα βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, η οποία επίσης αφιερώθηκε στη μνήμη του Αποστόλου.

Το Αγίασμα του Αποστόλου Παύλου αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τους επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν την πνευματική και ιστορική διάσταση της πόλης.

Βρείτε στον χάρτη