Παραλία Νέας Καλλικράτειας

Παραλία Νέας Καλλικράτειας

Πίσω

Παραλία Νέας Καλλικράτειας

Η πρώτη μεγάλη παραλία της Χαλκιδικής

Στον πρώτο μεγάλο παραθαλάσσιο σταθμό της Χαλκιδικής, μόλις 30 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, η Νέα Καλλικράτεια υποδέχεται τον επισκέπτη με μία τεράστια, οργανωμένη παραλία μπροστά στην πυκνοκατοικημένη, όμορφη κωμόπολη. Απλωμένη σε περισσότερα από τρία χιλιόμετρα μήκους και με μεγάλο πλάτος στα περισσότερα σημεία, η πλαζ υποδέχεται χιλιάδες επισκεπτών από την πρωτεύουσα της Περιφέρειας αλλά και μόνιμους παραθεριστές, δίχως να στερείται άνεσης για τους λουόμενους.

Τα αβαθή νερά στην ακτή προσελκύουν οικογένειες με παιδιά, η μεγάλη έκταση εγγυάται απολαυστικό κολύμπι για αρχάριους και έμπειρους, ενώ η ζεστή θερμοκρασία του νερού προσφέρει χαλάρωση, ιδανική για όσους την επιλέγουν ως μονοήμερη απόδραση από τους αποπνικτικούς ρυθμούς της πόλης. 

Beach bars προσφέρουν τα απαραίτητα για τους επισκέπτες της παραλίας, ενώ σχεδόν πάνω στην άμμο κυκλώνουν την ακτή οι φημισμένες ψαροταβέρνες με φρέσκα θαλασσινά που αλιεύονται στην περιοχή. Στα κρυστάλλινα νερά, τα βραβευμένα με Γαλάζια Σημαία, μπορείς να ξεχάσεις τη βουή του αστικού τοπίου και να αφεθείς στη φιλόξενη υδάτινη αγκαλιά του Θερμαϊκού που ξεκινά την πορεία του ως την απέναντι πλευρά κάτω από τον Όλυμπο.

Βρείτε στον χάρτη