Παραλία Μεγάλη Άμμος (Αμμουλιανή)

Παραλία Μεγάλη Άμμος (Αμμουλιανή)

Πίσω

Παραλία Μεγάλη Άμμος (Αμμουλιανή)

Ο τροπικός παράδεισος της Αμμουλιανής

Στον περίπλου της Αμμουλιανής με μια βάρκα θα δυσκολευτείς να καταλήξεις πού θα βγεις για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Η αλλεπάλληλη διαδοχή των αμμουδερών ακτών του πευκόφυτου νησιού της Χαλκιδικής δεν επιτρέπει εύκολη επιλογή: Όλες οι παραλίες διαθέτουν κατάλευκη, ζεστή άμμο, κρυστάλλινα νερά που από απόσταση παιχνιδίζουν με το τιρκουάζ και το βαθύ μπλε και ιδιαίτερο τοπίο, με μόνιμη παρουσία βλάστησης σχεδόν ως τη θάλασσα.

Η Μεγάλη Άμμος ίσως κερδίζει τις εντυπώσεις - η θέα προς την Ουρανούπολη και τα νησάκια Δρενιάς, οι σχηματισμοί στα πλαϊνά βράχια που θυμίζουν γλυπτά και η μονοκόμματη αμμουδιά όπως βυθίζεται στο νερό και μετασχηματίζεται σε πυθμένας είναι μοναδικά συστατικά, σε μια παραλία πραγματικό τροπικό παράδεισο.

Με το καταπληκτικό αμφιθεατρικό της σχήμα, στο νότιο μέρος του νησιού, δίχως συνωστισμό αλλά πολύ οργανωμένη, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και beach bar για τις απαραίτητες προμήθειες σνακ και ποτών, η Μεγάλη Άμμος διεκδικεί μία θέση ανάμεσα στις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Χαλκιδικής. Απαραίτητη η επίσκεψη, είτε ως μοναδικός προορισμός για χαλάρωση στο νησί, είτε ως κομμάτι της γενικότερης αναζήτησης των μυστικών που έχουν να αποκαλύψουν η Αμμουλιανή και τα σπάνια πετράδια γύρω της.

Βρείτε στον χάρτη