Αιωροπτέρηση στον Παλαιό Παντελεήμονα

Αιωροπτέρηση στον Παλαιό Παντελεήμονα

Πίσω

Αιωροπτέρηση στον Παλαιό Παντελεήμονα

Μία εξαιρετική τοποθεσία με ευρύχωρα σημεία απογείωσης

Ο Παλαιός Παντελεήμονας, ένα γραφικό χωριό στις πλαγιές του Ολύμπου, είναι γνωστό όχι μόνο για την παραδοσιακή του αρχιτεκτονική και την εντυπωσιακή θέα, αλλά και για τις εξαιρετικές συνθήκες που προσφέρει για αιωροπτέρηση (paragliding).

Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρων, γεγονός που τον καθιστά εξαιρετικό σημείο για αιωροπτέρηση. Η τοποθεσία προσφέρει ευρύχωρα σημεία απογείωσης, κυρίως από τη θέση «Κάστρο», από όπου οι αεραθλητές μπορούν να απολαύσουν μια καταπληκτική θέα προς τον Θερμαϊκό Κόλπο, τις ακτές της Πιερίας, και τη γύρω περιοχή του Ολύμπου.

Κατά την πτήση, οι αιωροπτεριστές απολαμβάνουν πανοραμική θέα του φυσικού τοπίου, συμπεριλαμβανομένων των δασών, των παραδοσιακών χωριών και της θάλασσας. Οι ευνοϊκές αεροδυναμικές συνθήκες του Ολύμπου επιτρέπουν στους πιλότους να κάνουν μεγάλες και απολαυστικές πτήσεις.

Ο Παλαιός Παντελεήμονας αποτελεί δημοφιλή προορισμό για λάτρεις της αιωροπτέρησης από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Διοργανώνονται επίσης μαθήματα και εκπαιδευτικά προγράμματα για αρχάριους που θέλουν να γνωρίσουν το άθλημα. Η εμπειρία της αιωροπτέρησης μπορεί να συνδυαστεί με την εξερεύνηση του χωριού, το οποίο προσφέρει παραδοσιακά καταλύματα, ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές, και μονοπάτια για πεζοπορία.

Βρείτε στον χάρτη