Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγαδίων

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγαδίων

Πίσω

Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγαδίων

Το άρτιο χιονοδρομικό με την τεχνητή χιόνωση

Τα 3-5 Πηγάδια θεωρούνται από τα αρτιότερα ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα. Ένας από τους λόγους που το κάνει να πρωταγωνιστεί στις χειμερινές αποδράσεις είναι ότι έχει τεχνητή χιόνωση.

Οι χιονοδρομικές πίστες, κάθε βαθμού δυσκολίας, ικανοποιούν τις απαιτήσεις για αθλητική αλλά και τουριστική χιονοδρομία. Στα 3-5 Πηγάδια λειτουργεί ξενοδοχείο και ξενώνας, ενώ εκτός από τα χειμερινά σπορ προσφέρεται και για ορειβασία, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία, αιωροπτερισμό και αλεξίπτωτο πλαγιάς.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στο βουνό Βέρμιο, σε απόσταση περίπου 17 χιλιομέτρων από τη Νάουσα και 85 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Καταλαμβάνει μία έκταση η οποία ξεκινά σε υψόμετρο 1430 μέτρων και φτάνει στα 2005 μέτρα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο, με πίστες για κάθε βαθμό δυσκολίας (πίστα αρχαρίων, εύκολη πίστα, πίστες μέτριας και μεγάλης δυσκολίας και πίστα δρόμων αντοχής). Στον χώρο του χιονοδρομικού κέντρου υπάρχουν εναέριος διθέσιος αναβατήρας, συρόμενοι αναβατήρες, baby lifts, ιατρείο και πρώτες βοήθειες, snow mobiles, γήπεδο ποδοσφαίρου / ελικοδρόμιο, σχολή σκι και ενοικιάσεις, ξενοδοχείο, ξενώνας, εστιατόριο, καφετέρια και σνακ-μπαρ. Στην κορυφή του βουνού βρίσκεται το σαλέ, ενώ επίσης διαθέτει χώρο για τροχόσπιτα και χώρο πάρκινγκ. Στην περιοχή υπάρχουν επίσης διαθέσιμα ξενοδοχεία στην κοντινή τοποθεσία Άγιος Παύλος (Κουτσούφλιανη) και τον οικισμό Μεταμόρφωση.

Το θαυμάσιο κλίμα και το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον καθιέρωσαν τα «Πηγάδια», από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων. Οι αθλητικές υποδομές περιλαμβάνουν, πέρα από το γήπεδο ποδοσφαίρου, γυμναστήριο, κλειστή θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

Βρείτε στον χάρτη