Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν

Πίσω

Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμάκτσαλαν

Δίπλα στα σύνορα αλλά με θέα στον Θερμαϊκό

Το όρος Καϊμάκτσαλαν ή Βόρας βρίσκεται στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία και η κορυφογραμμή του αποτελεί την οριογραμμή μεταξύ των δύο κρατών. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο σε ύψος βουνό της Ελλάδας, με υψόμετρο 2.524 μέτρα, κορυφή στην οποία βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο που πήρε το όνομα του από το όρος που το φιλοξενεί.

Η θέα από το βουνό είναι καταπληκτική, αφού μπορεί κανείς με γυμνό μάτι να παρατηρήσει μέχρι τον Θερμαϊκό κόλπο, την κορυφή του Ολύμπου και φυσικά το απέναντι χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών της Νάουσας. Όταν η νέφωση είναι χαμηλή, έχεις την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο και βλέπεις από κάτω σου το λευκό πάπλωμα που σχηματίζουν τα σύννεφα.

To Χιονοδρομικό Κέντρο αρχίζει από τα 2.050 μέτρα, όπου υπάρχει το κεντρικό καταφύγιο, χώροι στάθμευσης, σχολές σκι, πίστες αρχαρίων, καταστήματα ενοικιάσεων, εκδοτήρια και ο πρώτος αναβατήρας και καταλήγει στα 2.480 μέτρα, όπου βρίσκεται ο σταθμός άφιξης του υψηλότερου αναβατήρα της Ελλάδος. Διαθέτει μακριές και φαρδιές πίστες χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία και θεωρείται ως το ιδανικό κέντρο για βελτίωση τεχνικής και διαδρομές σε απάτητο χιόνι.

Στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν θα έχετε τη δυνατότητα να διασκεδάσετε σε όποια ηλικία και αν είστε, ανεξαρτήτως αν το σκι είναι ένα από τα αγαπημένα σας σπορ ή όχι. Θα χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ ή το τσάι σας, αγναντεύοντας τη θέα που φτάνει μακριά, ως το Αιγαίο, εντός του Χιονοδρομικού Κέντρου ή στα μπαρ, καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται στην περιοχή.

Βρείτε στον χάρτη