Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Πίσω

Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού

Ο ορισμός της βόλτας στη φύση

Το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Ελλάδας, προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες για βόλτα, παρατήρηση, φωτογράφηση ή απλά απόδραση από τη βουή της πόλης.

Βρίσκεται στις δυτικές ακτές του Θερμαϊκού Κόλπου και περιλαμβάνει τη Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, τις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, τα δέλτα των ποταμών Αξιού και Αλιάκμονα, τον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης και τους υγροτόπους της Αλυκής Κίτρους.

Η προστατευόμενη περιοχή, η οποία έχει ενταχθεί στο δίκτυο οικολογικών περιοχών της Ευρώπης Natura 2000, εκτείνεται σε 338 τ. χλμ. και έχει πλούσια πανίδα, ειδικά στα περίπου 300 είδη πουλιών που περνούν ή φωλιάζουν στο οικοσύστημα. Το τοπίο μεταβάλλεται σε κάθε εποχή αλλά και από μέρα σε μέρα και ο επισκέπτης κάθε φορά θα ζήσει διαφορετικές εμπειρίες. Η βόλτα στη φύση ίσως δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη εφαρμογή από την περιπλάνηση στην πλούσια χλωρίδα και πανίδα του Εθνικού Πάρκου, με το πλεονέκτημα πως βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Βρείτε στον χάρτη

}