Ταξιάρχης

Ταξιάρχης

Πίσω

Ταξιάρχης

Το χωριό των Χριστουγέννων

Στο κέντρο του ορεινού όγκου του Χολομώντα, σε υψόμετρο 670 μέτρων, εκεί όπου σμίγουν όλοι οι γραφικοί δρόμοι του βουνού, είναι χτισμένος ο Ταξιάρχης. Στο παραδοσιακό, γραφικότατο χωριό, που πήρε το όνομά του από τον Αρχάγγελο Μιχάηλ, φτάνει κάποιος διασχίζοντας μία ειδυλλιακή διαδρομή στο βουνό, ανάμεσα στο πυκνό δάσος των έλατων και των πεύκων.

Τα παραδοσιακά σπίτια και τα παλιά αρχοντικά, διατηρητέα κτίρια που αποτελούν δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής διάσπαρτα μέσα στο χωριό, η πετρόκτιστη κεντρική πλατεία, το Χάνι, ο Ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τα διάφορα παρεκκλήσια μέσα και γύρω από το χωριό συνθέτουν μία τοπογραφία μέγιστης ομορφιάς. Πνιγμένος στη βλάστηση, ο Ταξιάρχης αποτελεί ιδανικό προορισμό για αγροτουρισμό αλλά και πεζοπορίες στα μαγευτικά μονοπάτια του Χολομώντα. Μοναδική εμπειρία είναι η ιππασία, με άλογα από τις φάρμες της περιοχής, ενώ το ανάγλυφο δίνει ευκαιρία για εκπληκτικές περιηγήσεις με mountain bike.

Ο Ταξιάρχης είναι γνωστός και ως «το χωριό των Χριστουγέννων», καθώς το 75% της παραγωγής χριστουγεννιάτικων δέντρων προέρχεται από εκεί. Μεγάλος αριθμός των κατοίκων ασχολείται με την καλλιέργεια ελάτων, τα οποία αποτελούν προϊόντα καλλιέργειας και όχι αφαίρεσης των δέντρων από το δάσος της περιοχής. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι καλλιεργητές, «για κάθε έλατο που πωλείται, φυτεύονται δύο».

Βρείτε στον χάρτη

}