Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αριδαίας

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αριδαίας

Πίσω

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αριδαίας

Η ιστορία της χλωρίδας και της πανίδας της Αλμωπίας

Στη είσοδο της Αριδαίας και δίπλα στο κτίριο του Δημαρχείου λειτουργεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, το οποίο είχε κατασκευαστεί από συμμαχικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου πολέμου. Το 2002 μετατράπηκε σε μουσείο Φυσικής Ιστορίας και στις αίθουσές του εκτίθενται ευρήματα από την Αλμωπία και άλλες περιοχές.

Είναι εξαιρετικά οργανωμένο και διαρρυθμισμένο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να αποκτήσει σαφή εικόνα της περιοχής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα παλαιοντολογίας, που περιλαμβάνει απολιθώματα φυτικών και ζωικών οργανισμών που έζησαν εκατομμύρια χρόνια πριν. Σημαντικά είναι τα εκθέματα απολιθωμένων οστών της Ursus Spelalus (Αρκούδας των Σπηλαίων) που βρέθηκαν στα σπήλαια των Λουτρών.

Σε ειδική αίθουσα εκτίθενται παραδοσιακές φορεσιές διαφόρων περιοχών της Αλμωπίας. Στην αίθουσα φυτολογίας υπάρχουν φωτογραφίες φυτών που ευδοκιμούν στη περιοχή της Αλμωπίας. Επίσης, ο χώρος εμπλουτίζεται με ορυκτά και πετρώματα που προέρχονται από την Αλμωπία και άλλες περιοχές. Παραδοσιακές στολές της Αλμωπίας φυλάσσονται σε ειδική αίθουσα του μουσείου.

Βρείτε στον χάρτη