Προτομή Βασίλη Τσιτσάνη

Προτομή Βασίλη Τσιτσάνη

Πίσω

Προτομή Βασίλη Τσιτσάνη

Αφιερωμένο στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη

Η προτομή του Βασίλη Τσιτσάνη, έργο του γλύπτη Θεοχάρη Χατζηβασιλειάδη, βρίσκεται στα στενά της Άνω Πόλης, στο τέρμα της οδού Δημητρίου Πολιορκητού. Το Σεπτέμβριο του 2001, εγκαινιάστηκε μια μικρή πλατεία αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικό, όπου τοποθετήθηκε η προτομή το 2002. Το μνημείο είναι φτιαγμένο από μάρμαρο και αναπαριστά ρεαλιστικά τον μεγάλο συνθέτη σε μεγάλη ηλικία, τοποθετημένο σε πέτρινο βάθρο.

Κάθε χρόνο, το πρώτο Σάββατο του Σεπτέμβρη, η «Παρέα του Τσιτσάνη» συγκεντρώνεται στην πλατεία για να παίξει μουσική, προσελκύοντας πλήθος κόσμου που έρχεται να απολαύσει τις μελωδίες του.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης (1915-1984) θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και τραγουδιστές του 20ού αιώνα. Γεννημένος στα Τρίκαλα από Ηπειρώτες γονείς, έδειξε από μικρή ηλικία ενδιαφέρον για τη μουσική και εκμάθησε να παίζει μαντολίνο, βιολί και μπουζούκι. Η συνεισφορά του στη ρεμπέτικη και λαϊκή μουσική είναι αναγνωρίσιμη, καθώς τα τραγούδια του συνεχίζουν να ακούγονται και να αγαπιούνται μέχρι σήμερα.

Βρείτε στον χάρτη