Παραλία Τρανή Αμμούδα

Παραλία Τρανή Αμμούδα

Πίσω

Παραλία Τρανή Αμμούδα

Μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις εκτάσεις της Χαλκιδικής

Όπως δηλώνει με την ονομασία της, η Τρανή Αμμούδα είναι μία παραλία με μεγάλη έκταση, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις ακτές της Χαλκιδικής. Βρίσκεται κοντά στον Άγιο Νικόλαο, στα ανατολικά παράλια της Σιθωνίας, ένα χιλιόμετρο από τον Όρμο Παναγιάς από όπου εκκινούν καραβάκια για τον περίπλου του Αγίου Όρους. Έχει εύκολη πρόσβαση από τον επαρχιακό δρόμο και εκτείνεται σε έναν ειδυλλιακό κολπίσκο, με τιρκουάζ, πεντακάθαρα νερά που βραβεύονται με Γαλάζια Σημαία.

Η ακτή έχει χονδρή άμμο και ο πυθμένας είναι επίσης αμμώδης, με ρηχά νερά που βαθαίνουν ήπια και σταδιακά. Προτιμάται από οικογένειες με παιδιά, τόσο λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών, όσο και της μεγάλης έκτασης που προσφέρει άνεση, χώρους για παιχνίδι αλλά και αρκετά οργανωμένα σημεία με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, πέρα από τους μεγάλους χώρους για ελεύθερο μπάνιο. Επίσης, η γύρω περιοχή διαθέτει αρκετές μονάδες εστίασης και φιλοξενίας, κάνοντας την Τρανή Αμμούδα και τις παραλίες της ακτογραμμής δημοφιλείς τόπους παραθέρισης.

Στο ακρωτήρι που ορίζει το μήκος της παραλίας υπάρχουν ερείπια βυζαντινού πύργου, ενώ βλάστηση κυρίως με πεύκα περιβάλλει όλη της την έκταση, ομορφαίνοντας ακόμα περισσότερο την οπτική εμπειρία.

Βρείτε στον χάρτη