Παραλία Νέας Σκιώνης

Παραλία Νέας Σκιώνης

Πίσω

Παραλία Νέας Σκιώνης

Για ήρεμες, χαλαρωτικές διακοπές μακριά από τον θόρυβο

Στα νοτιοδυτικά παράλια της Κασσάνδρας, μετά το ακρωτήρι στο Ποσείδι και πριν τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, η Νέα Σκιώνη αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, κρατώντας παράλληλα έναν παραδοσιακό χαρακτήρα ως παραθαλάσσιος οικισμός. Η ακτή μπροστά στο χωριό είναι σχετικά στενή, αλλά εκτείνεται σε μήκος για περίπου 1,5 χιλιόμετρο αμμουδιάς, το οποίο στο μέσο φιλοξενεί το λιμανάκι για τα ψαροκάικα που δίνει έναν γραφικό τόνο στο σκηνικό.

Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη και η παραλία της Νέας Σκιώνης βραβεύεται κάθε καλοκαίρι με Γαλάζια Σημαία. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη όπως άλλες στη Χαλκιδική, αλλά διαθέτει τα βασικά για τους λουόμενους (ομπρέλες, ξαπλώστρες), ενώ τα νερά είναι ρηχά για αρκετά μέτρα. Στην παραλία λειτουργεί παιδική χαρά στην άμμο, ενώ γύρω από την ακρογιαλιά υπάρχουν ταβέρνες και καταστήματα που την περιβάλλουν, με ροφήματα, πρόχειρο φαγητό και φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Η ακτή έχει βοτσαλάκια σε κάποια σημεία, αλλά γενικά η μεγάλη της έκταση καθώς και ο πυθμένας καλύπτεται από άμμο.

Είναι προορισμός για ήρεμες διακοπές, μακριά από τα πολύβουα beach bars των πιο κοσμοπολίτικων περιοχών και προτιμάται από οικογένειες και όσους θέλουν ξεκούραση και χαλάρωση. Η πρόσβαση είναι εύκολη από τον δρόμο της Κασσάνδρας, ενώ στο φόντο, γύρω από τον οικισμό, η βλάστηση κυριαρχεί με πεύκα και ελαιόδεντρα.

Βρείτε στον χάρτη