Ποταμός Επανομής

Ποταμός Επανομής

Πίσω

Ποταμός Επανομής

Το διπρόσωπο ακρωτήρι με το Ναυάγιο

Από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες όλης της Μακεδονίας, ένα σημείο που χωρίζεται στα δύο και έχει τόσο διαφορετικές «προσωπικότητες» όσο μεγάλες είναι οι διαφορές των πλευρών του. Από τη μία, η πλευρά του Θερμαϊκού, σε μόνιμη νηνεμία - από την άλλη, η «ανοιχτή» πλευρά, προς τη Χαλκιδική, εκτεθειμένη στον άνεμο και με κύμα που αγαπούν οι surfers.

Οι δύο πλευρές αυτού του παράξενου τριγώνου που εισχωρεί με την άμμο στη θάλασσα, πάντα σε αντίθεση αλλά με την ίδια ομορφιά όπως βουτάει η αμμόγλωσσα του ακρωτηρίου στα γαλανά νερά, για τα οποία φροντίζει να καθαρίζονται με φυσικό τρόπο ο ποταμός της Επανομής.

Το νερό είναι βαθύτερο και σε ελαφρώς χαμηλότερη θερμοκρασία από τις παραλίες που έπονται στον δρόμο για τη Χαλκιδική. Η παραλία είναι τεράστια σε μήκος, φαρδιά και έχει πολύ χώρο για τους λουόμενους που υποδέχεται κατά χιλιάδες, αποτελώντας τα τελευταία χρόνια συνηθισμένο τόπο ημερήσιων εκδρομών για μπάνιο από τους Θεσσαλονικείς (απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης). Φυσικά, σύμβολο της παραλίας είναι το διάσημο και πολυφωτογραφισμένο «Ναυάγιο», το επιβλητικό, σκουριασμένο πλοίο που αναπαύεται εδώ και μισό αιώνα στη θάλασσα της Επανομής, λίγα μόλις μέτρα από την ακτή.

Βρείτε στον χάρτη