Δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα

Δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα

Πίσω

Δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα

Εξερεύνηση σε ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Βόρειας Ελλάδας

Το Δέλτα του ποταμού Αλιάκμονα, ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της Βόρειας Ελλάδας, προσφέρει έναν φυσικό παράδεισο για την άγρια ζωή και τους λάτρεις της φύσης. Βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και εκτείνεται σε μια μεγάλη έκταση με ποικιλία υγροτόπων, λιμνοθαλασσών και δασικών εκτάσεων.

Το Δέλτα φιλοξενεί πλούσια βιοποικιλότητα, με πολλά είδη πουλιών, όπως ερωδιούς, πελεκάνους και φλαμίνγκο, καθιστώντας το ιδανικό προορισμό για παρατήρηση πουλιών και φωτογράφιση. Εκτός από τα πουλιά, το Δέλτα είναι σπίτι για πολλά είδη ψαριών, αμφιβίων και θηλαστικών, που συνθέτουν ένα πολύπλοκο και ευαίσθητο οικοσύστημα.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την περιοχή μέσω ειδικά διαμορφωμένων μονοπατιών και παρατηρητηρίων, ενώ οι οργανωμένες ξεναγήσεις προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για την οικολογική σημασία της περιοχής. Το Δέλτα του Αλιάκμονα δεν είναι μόνο ένας τόπος φυσικής ομορφιάς, αλλά και ένας σημαντικός χώρος για την προστασία της άγριας ζωής και την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη διατήρησης των φυσικών οικοσυστημάτων.

Βρείτε στον χάρτη