Ψηλός Βράχος - Ψηλό Κάστρο Έδεσσας

Ψηλός Βράχος - Ψηλό Κάστρο Έδεσσας

Πίσω

Ψηλός Βράχος - Ψηλό Κάστρο Έδεσσας

Η καλύτερη θέα της πόλης

Ο Ψηλός Βράχος, γνωστός και ως Ψηλό Κάστρο, είναι ένα εντυπωσιακό φυσικό και ιστορικό μνημείο που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Έδεσσας στη Μακεδονία. Το κάστρο αυτό δεσπόζει πάνω σε έναν επιβλητικό βράχο, προσφέροντας εντυπωσιακή θέα προς την περιοχή και τον κάμπο της Έδεσσας.

Το Ψηλό Κάστρο ήταν σημαντικό στρατηγικό σημείο κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και των Βυζαντινών χρόνων. Υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρξε οχυρωμένη θέση και παρατηρητήριο για την εποχή του μεσαιωνικού κάστρου. Το κάστρο περιλαμβάνει ερείπια τειχών και πυργίσκων που δείχνουν την πρώην στρατηγική του σημασία. Ο βράχος πάνω στον οποίο έχει χτιστεί είναι ορατός από μεγάλη απόσταση και η τοποθεσία του προσφέρει θεαματική θέα στο γύρω τοπίο.

Σήμερα, το Ψηλό Κάστρο είναι μια δημοφιλής τοποθεσία για πεζοπορία και περιήγηση. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τα ερείπια και να απολαύσουν την πανοραμική θέα, η οποία είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή κατά τη διάρκεια της ηλιοβασιλέματος. Αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα της ιστορικής και φυσικής κληρονομιάς της περιοχής και προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική εμπειρία συνδυάζοντας την ιστορία με τη φυσική ομορφιά.

Βρείτε στον χάρτη