Βάθρες Ορέσκειας (Κόσμινι)

Βάθρες Ορέσκειας (Κόσμινι)

Πίσω

Βάθρες Ορέσκειας (Κόσμινι)

Ένας δύσκολος αλλά πολύ ανταποδοτικός προορισμός για τους φυσιολάτρες

Οι Βάθρες της Ορέσκειας, γνωστές και ως «Κόσμινι», βρίσκονται στο όρος Μπέλες, στον νομό Σερρών. Αυτές οι φυσικές λίμνες, που σχηματίζονται από τα νερά που κατεβαίνουν από το βουνό, αποτελούν έναν κρυφό θησαυρό για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας.

Οι βάθρες είναι μικρές, φυσικές λίμνες που δημιουργούνται από τον καταρράκτη και τα νερά που κυλούν από ψηλότερα σημεία του βουνού. Τα κρυστάλλινα νερά τους, που περιβάλλονται από εντυπωσιακά βράχια και πυκνή βλάστηση, προσφέρουν ένα μαγευτικό τοπίο, ιδανικό για κολύμβηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι βάθρες είναι γνωστές για την καθαρότητα των νερών τους, ενώ η αίσθηση απομόνωσης και ηρεμίας που προσφέρουν είναι μοναδική.

Η πρόσβαση στις βάθρες της Ορέσκειας δεν είναι πολύ εύκολη, γεγονός που τις καθιστά έναν προορισμό για τους πιο περιπετειώδεις επισκέπτες. Η πεζοπορία μέχρι το σημείο είναι μια εμπειρία από μόνη της, καθώς το μονοπάτι διασχίζει πανέμορφα τοπία, δάση και ρυάκια. Η πορεία είναι σχετικά απαιτητική, αλλά η ανταμοιβή στο τέλος είναι το εντυπωσιακό θέαμα των βάθρων και η δυνατότητα για δροσιστική βουτιά στα παγωμένα νερά τους.

Η περιοχή γύρω από τις βάθρες είναι γεμάτη από θρύλους και παραδόσεις, με τους ντόπιους να διηγούνται ιστορίες για τις νύμφες και τα ξωτικά που κατοικούσαν στα δάση και τα νερά. Το όνομα «Κόσμινι» φέρει επίσης ιστορικές αναφορές, με συνδέσεις σε αρχαίες παραδόσεις της περιοχής.

Παρόλο που οι βάθρες της Ορέσκειας δεν είναι ιδιαίτερα γνωστές στο ευρύ κοινό, αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της φύσης, της πεζοπορίας και της περιπέτειας. Η απομόνωση και η φυσική ομορφιά του τοπίου προσφέρουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία σε όσους αναζητούν ένα κρυμμένο διαμάντι μακριά από τα συνηθισμένα τουριστικά μονοπάτια.

Βρείτε στον χάρτη

}