Σάρτη

Σάρτη

Πίσω

Σάρτη

Το δημοφιλές τουριστικό θέρετρο με τις ωραιότερες παραλίες της Σιθωνίας

Φημισμένη για τις υπέροχες, απέραντες παραλίες που την περιτριγυρίζουν και εδραιωμένη ως ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ελλάδας, η Σάρτη βρίσκεται στο δεύτερο «πόδι» της Χαλκιδικής, 145 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 130 από το αεροδρόμιο. Αρχικά καταφύγιο ξεριζωμένων προσφύγων από την Αφησιά του Μαρμαρά, κατόπιν ψαροχώρι σε έναν τόπο όπου η αλιεία αποτελούσε κύρια ασχολία, έφτασε σήμερα να γνωρίζει ισχυρή τουριστική ανάπτυξη, κυρίως χάρη στη δημοφιλή της ακτογραμμή και τις υποδομές που δημιουργήθηκαν για τους επισκέπτες της.

Ο οικισμός είναι χτισμένος μπροστά στην παραλία, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων και βραβευμένης με Γαλάζια Σημαία. Οι περισσότεροι παραθεριστές παραμένουν στο χωριό, το οποίο μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, με δεκάδες μονάδες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων, καταστήματα, ψαροταβέρνες, beach bars, εστιατόρια, με πολύ ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή αλλά, κυρίως, αξέχαστες ώρες κολύμβησης και ηλιοθεραπείας στην ακτή της, που ξεχωρίζει για τα ρηχά, κρυστάλλινα νερά και την κατάλευκη, φαρδιά αμμουδιά.

Η Σάρτη χρησιμεύει και ως «ορμητήριο» για το μπάνιο στις γειτονικές, κοντινές πλαζ, που καθεμιά συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των ωραιότερων παραλιών της Χαλκιδικής (Καβουρότρυπες, Αρμενιστής, Αχλάδα, Πλατανίτσι). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το μετόχι του Αγίου Όρους με τον όμορφο ναό του, ενώ το Δραγουδέλι, το βουνό που υψώνεται πίσω από το χωριό, δίνει ευκαιρίες για πεζοπορία με θέα τον Άθω απέναντι και τον ορίζοντα του Αιγαίου. Από το λιμανάκι της Σάρτης ξεκινούν μίνι κρουαζιέρες που κάνουν τον περίπλου του Αγίου Όρους.

Βρείτε στον χάρτη

}