Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Πίσω

Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου

Η πληροφοριακή πύλη εισόδου στον μαγικό κόσμου του «Βουνού των Θεών»

Το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, που βρίσκεται στο Λιτόχωρο, αποτελεί την πύλη εισόδου στον μοναδικό κόσμο του Ολύμπου, του υψηλότερου βουνού της Ελλάδας και κατοικίας των αρχαίων θεών. Το κέντρο προσφέρει πλούσια ενημέρωση για τον φυσικό πλούτο, την ιστορία, και τη βιοποικιλότητα του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.

Το κέντρο διαθέτει εκθέσεις που παρουσιάζουν τη γεωλογία, τη χλωρίδα, την πανίδα και τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής. Μέσα από διαδραστικά εκθέματα και πληροφοριακό υλικό, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του Ολύμπου. Προσφέρονται εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και ομάδες επισκεπτών, προάγοντας την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη σημασία της προστασίας του μοναδικού αυτού οικοσυστήματος.

Το κέντρο παρέχει επίσης πρακτικές πληροφορίες για τις διαδρομές και τις πεζοπορικές διαδρομές στον Όλυμπο, βοηθώντας τους επισκέπτες να σχεδιάσουν την εξερεύνησή τους στο βουνό με ασφάλεια. Είναι ο ιδανικός τόπος για να ξεκινήσει κανείς την περιήγησή του στον Όλυμπο, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και οδηγίες για να απολαύσει το μεγαλείο και την ομορφιά του μυθικού αυτού βουνού.

Βρείτε στον χάρτη