Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού Λιθοτόπου

Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού Λιθοτόπου

Πίσω

Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού Λιθοτόπου

Ανάδειξη του φυσικού κάλλους της Κερκίνης και του περιβάλλοντός της

Στον Λιθότοπο, πάνω από τη λίμνη Κερκίνη, βρίσκεται το Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού, το οποίο έχει στόχο να ενισχύσει την ανάπτυξη του οικοτουρισμού στην περιοχή. Το κέντρο λειτουργεί ως σημείο συντονισμού μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, προωθώντας συνεργασίες που θα συμβάλλουν στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και των τοπικών πόρων.

Μία από τις κύριες δραστηριότητες του κέντρου είναι η φιλοξενία εκθέσεων που αναδεικνύουν την πλούσια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Στο χώρο του κέντρου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν ταριχευμένα πουλιά, τα οποία προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για εκπαίδευση και ενημέρωση σχετικά με την τοπική βιοποικιλότητα. Επιπλέον, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν εκθέσεις φυτών και παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής, γνωρίζοντας καλύτερα την πολιτιστική κληρονομιά του Λιθότοπου.

Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, το Κέντρο Προώθησης Οικοτουρισμού στο Λιθότοπο φιλοδοξεί να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες και να ενισχύσει την τοπική οικονομία μέσω του οικοτουρισμού.

Βρείτε στον χάρτη