Μουσείο Μπάσκετ Άρη Θεσσαλονίκης

Μουσείο Μπάσκετ Άρη Θεσσαλονίκης

Πίσω

Μουσείο Μπάσκετ Άρη Θεσσαλονίκης

Αφιερωμένο στο μπάσκετ και την ιστορία της ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης

Το Μουσείο Μπάσκετ Άρη Θεσσαλονίκης, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 2016, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενεί την ιστορία και την κληρονομιά της ομάδας μπάσκετ Άρης, μιας από τις πιο εμβληματικές ομάδες του ελληνικού μπάσκετ. Το μουσείο στεγάζεται σε αίθουσα του Αλεξάνδρειου Μελάθρου, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανακαλύψουν την πλούσια παράδοση της ομάδας και την εξέλιξή της μέσα από τα χρόνια.

Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει τρόπαια, φανέλες, ιστορικές φωτογραφίες και άλλα αντικείμενα που συνδέονται με τη διαδρομή του Άρη, ο οποίος έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους και έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους μεγάλους παίκτες και προπονητές που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ομάδα, όπως ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και πολλοί άλλοι.

Το μουσείο επίσης διοργανώνει εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, προάγοντας την αγάπη για το μπάσκετ και την ιστορία του. Είναι ένας προορισμός που προσελκύει όχι μόνο τους φιλάθλους του Άρη αλλά και όλους τους λάτρεις του αθλήματος.

Βρείτε στον χάρτη