Ινδικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο

Ινδικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο

Πίσω

Ινδικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο

Χώρος τιμής και μνήμης των Ινδών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου

Το Ινδικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου. Αποτελεί έναν από τους χώρους τιμής και μνήμης των Ινδών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, όταν πολεμούσαν ως μέρος των βρετανικών δυνάμεων.

Το κοιμητήριο φιλοξενεί τις σορούς Ινδών στρατιωτών που υπηρετούσαν στον βρετανικό στρατό και συμμετείχαν στη Μακεδονική Εκστρατεία. Στον χώρο του κοιμητηρίου υπάρχουν ταφόπλακες με επιγραφές σε διάφορες ινδικές γλώσσες και στα αγγλικά, τιμώντας τη μνήμη αυτών που θυσίασαν τη ζωή τους μακριά από την πατρίδα τους.

Ο χώρος είναι λιτός, με τάφους που διατάσσονται σε γραμμές, και διακοσμείται με σύμβολα και επιγραφές που αποτυπώνουν τη διαφορετικότητα και την πολιτισμική κληρονομιά των στρατιωτών. Το κοιμητήριο αποτελεί έναν σημαντικό τόπο μνήμης και σεβασμού για την Ινδική συμμετοχή στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενθυμούμενο τις θυσίες των στρατιωτών αυτών σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της παγκόσμιας ιστορίας.

Βρείτε στον χάρτη