Μουσείο Γαλλικού Στρατιωτικού Νεκροταφείου Ζέιτενλικ

Μουσείο Γαλλικού Στρατιωτικού Νεκροταφείου Ζέιτενλικ

Πίσω

Μουσείο Γαλλικού Στρατιωτικού Νεκροταφείου Ζέιτενλικ

Αφιερωμένο στους Γάλλους που πολέμησαν στη Μακεδονική Εκστρατεία

Το Μουσείο Γαλλικού Στρατιωτικού Νεκροταφείου Ζέιτενλικ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Γάλλων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Το νεκροταφείο ιδρύθηκε το 1916 και περιλαμβάνει περισσότερους από 20.000 τάφους Γάλλων στρατιωτών, οι οποίοι συμμετείχαν στη Μακεδονική Εκστρατεία.

Ο χώρος του νεκροταφείου έχει διαμορφωθεί με σεβασμό και προσοχή, με περιποιημένους κήπους και μνημεία που αποτυπώνουν την ιστορία και την κληρονομιά των στρατιωτών αυτών. Κεντρικό στοιχείο του Μουσείου είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο που τιμά τη μνήμη των πεσόντων, καθώς και ένα εκθεσιακό κέντρο που περιλαμβάνει ιστορικά αντικείμενα, φωτογραφίες και πληροφορίες σχετικά με την παρουσία του γαλλικού στρατού στην περιοχή.

Το Μουσείο Γαλλικού Στρατιωτικού Νεκροταφείου Ζέιτενλικ είναι σημαντικός προορισμός για όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία των πολέμων και την κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, παρέχοντας μια συγκινητική αναδρομή σε γεγονότα που καθόρισαν την περιοχή κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.

Βρείτε στον χάρτη