Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης

Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης

Πίσω

Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης

Μία καταπράσινη έκταση στο κέντρο του αστικού ιστού

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, είναι ένας καταπράσινος παράδεισος με ιδιαίτερη οικολογική και εκπαιδευτική αξία. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Δήμο Παύλου Μελά και καλύπτει μια έκταση περίπου 5 στρεμμάτων. Ο κήπος φιλοξενεί πάνω από 1.000 είδη φυτών, αντιπροσωπεύοντας τη βιοποικιλότητα της ελληνικής και μεσογειακής χλωρίδας.

Ο χώρος είναι χωρισμένος σε διάφορους θεματικούς τομείς, όπως ο κήπος των αρωματικών φυτών, ο λαχανόκηπος, και ο κήπος των φαρμακευτικών φυτών. Επίσης, υπάρχει ένας τομέας αφιερωμένος σε σπάνια και απειλούμενα είδη φυτών, συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία τους.

Ο Βοτανικός Κήπος δεν είναι μόνο ένας τόπος φυσικής ομορφιάς, αλλά και ένα ζωντανό εκπαιδευτικό κέντρο. Πραγματοποιούνται τακτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, εργαστήρια, και ξεναγήσεις για μαθητές, φοιτητές και το ευρύ κοινό. Ο κήπος λειτουργεί ως πόλος έλξης για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για επισκέπτες από άλλες περιοχές, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση μέσα στον αστικό ιστό.

Βρείτε στον χάρτη