Ορφανοτροφείο Κάρλο Αλλατίνι

Ορφανοτροφείο Κάρλο Αλλατίνι

Πίσω

Ορφανοτροφείο Κάρλο Αλλατίνι

Ένα ιστορικό κτίριο των αρχών του 20ού αιώνα με μεγάλη κοινωνική προσφορά

Το Ορφανοτροφείο Κάρλο Αλλατίνι, γνωστό και ως «Κέντρο Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού», είναι ένα ιστορικό κτίριο που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Ιδρύθηκε το 1920 από τον επιφανή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Κάρλο Αλλατίνι, ο οποίος ήταν γνωστός για την κοινωνική του προσφορά.

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Ζακ Μοσέ και συνδυάζει στοιχεία νεοκλασικής και βυζαντινής αρχιτεκτονικής. Το Ορφανοτροφείο λειτουργούσε ως καταφύγιο για ορφανά και παιδιά από ευάλωτες οικογένειες, προσφέροντας εκπαίδευση και φροντίδα.

Στη διάρκεια των χρόνων, το Ορφανοτροφείο φιλοξένησε χιλιάδες παιδιά, προσφέροντάς τους μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. Εξαιτίας των κοινωνικών και οικονομικών αλλαγών, το ίδρυμα μείωσε τη λειτουργία του και το 1995 μετατράπηκε σε κοινωνικό κέντρο που συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και προστασίας.

Σήμερα, το κτίριο του Ορφανοτροφείου Κάρλο Αλλατίνι είναι ένα ιστορικό μνημείο που θυμίζει την κοινωνική ευθύνη και προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Ως χώρος μνήμης, φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και προγράμματα που προάγουν την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Βρείτε στον χάρτη