Παραλία Λουτρά (Αγία Παρασκευή)

Παραλία Λουτρά (Αγία Παρασκευή)

Πίσω

Παραλία Λουτρά (Αγία Παρασκευή)

Δίπλα στα βράχια που αναβλύζουν θερμό, ιαματικό νερό

Κάθε παραλία έχει ένα χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει, αλλά στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής συμβαίνει κάτι πραγματικά μοναδικό: Το θερμό νερό από τις ιαματικές πηγές που ανακαλύφθηκαν στον ορεινό οικισμό φτάνει ως την ακτή και χύνεται στη θάλασσα, διαγράφοντας την πορεία του πάνω στα βράχια σε θερμοκρασία 39 βαθμών Κελσίου. Πέρα από το συναρπαστικό ταξίδι του ζεστού νερού που είναι ευδιάκριτο στους επισκέπτες της παραλίας, το σημείο όπου ενώνεται με τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου είναι ζεστό, ακόμα και τον χειμώνα.

Η μικρή, σχετικά, ακτή της Αγίας Παρασκευής, στον παραθαλάσσιο οικισμό της που είναι γνωστός ως «Λουτρά», βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία για την άριστη ποιότητα του θαλασσινού, κολυμβητικού νερού και τις υποδομές της. Είναι στρωμένη με άμμο, αρκετά οργανωμένη με beach bar, ξαπλώστρες, ομπρέλες αλλά και με πολλές ελεύθερες εκτάσεις. Προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες της, πέρα από την πανέμορφη ακρογιαλιά, όπου στα πρώτα μέτρα τα νερά είναι ρηχά.

Απαραίτητη θεωρείται η επίσκεψη στο παραθαλάσσιο σπήλαιο, όπου μπορείς να θαυμάσεις το αιώνιο παιχνίδι του θερμού με το θαλασσινό νερό όπως μετατρέπουν σε γλυπτά τους βράχους, ενώ οι λάτρεις των καταδύσεων θα απολαύσουν τη γύρω περιοχή που προσφέρεται για εξερευνήσεις, καθώς και άλλες σπηλιές που είναι προσβάσιμες μόνο μέσω θάλασσας.

Βρείτε στον χάρτη