Παραλία Νέοι Επιβάτες (Μπαξέ Τσιφλίκι)

Παραλία Νέοι Επιβάτες (Μπαξέ Τσιφλίκι)

Πίσω

Παραλία Νέοι Επιβάτες (Μπαξέ Τσιφλίκι)

Μία υπέροχη παραλία 20 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη

Η παραλία των Νέων Επιβατών βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Θεσσαλονίκης και είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής. Η περιοχή έχει πλούσια ιστορία, καθώς το όνομα «Μπαξέ Τσιφλίκι» προέρχεται από την περίοδο της Οθωμανικής κυριαρχίας, όταν η περιοχή ήταν γνωστή για τους μεγάλους κήπους και τα αγροκτήματα που υπήρχαν εκεί.

Η παραλία εκτείνεται κατά μήκος του Θερμαϊκού κόλπου και προσφέρει αμμώδεις ακτές με καθαρά νερά, καθιστώντας την ιδανική για κολύμπι και χαλάρωση. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν ταβέρνες, καφετέριες και beach bars, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό και το ποτό τους με θέα τη θάλασσα.

Η περιοχή είναι εύκολα προσβάσιμη από τη Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο, λεωφορείο ή ακόμα και ποδήλατο για τους πιο τολμηρούς. Η παραλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν και φιλοξενεί πλήθος λουόμενων που αναζητούν μια κοντινή απόδραση από την πόλη.

Οι Νέοι Επιβάτες, μαζί με τις γειτονικές περιοχές της Περαίας και των Αγίας Τριάδας, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της παραλιακής ζώνης του Θερμαϊκού και προσφέρουν ποικίλες επιλογές για αναψυχή και διασκέδαση.

Βρείτε στον χάρτη