Γεωπάρκο «Μαύρος Βράχος»

Γεωπάρκο «Μαύρος Βράχος»

Πίσω

Γεωπάρκο «Μαύρος Βράχος»

Το εντυπωσιακό φαράγγι ανάμεσα σε ψηλούς βράχους

Το Γεωπάρκο «Μαύρος Βράχος» βρίσκεται σε μια γραφική τοποθεσία κοντά στον ποταμό Κρουσοβίτη, μόλις 2,5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης του Σιδηροκάστρου. Η περιοχή είναι γνωστή για το εντυπωσιακό φαράγγι που σχηματίστηκε ανάμεσα σε ψηλούς βράχους ασβεστολιθικού πετρώματος.

Οι γεωλογικοί σχηματισμοί του Γεωπάρκου είναι μοναδικοί και παγκόσμιας σπανιότητας. Το ανάγλυφο της περιοχής είναι ποικιλόμορφο, περιλαμβάνοντας εντυπωσιακά σπήλαια και φυσικές δομές που προσελκύουν επιστήμονες και φυσιολάτρες. Η παρουσία σπηλαίων προσθέτει ακόμα περισσότερη αξία στην περιοχή για τους σπηλαιολογικούς ερευνητές.

Η περιοχή προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για οικοτουρισμό, με δραστηριότητες που περιλαμβάνουν πεζοπορία, αναρρίχηση και εξερεύνηση της φύσης. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του φαραγγιού, καθώς και την πλούσια βιοποικιλότητα που το περιβάλλει.

Η τοποθεσία του Γεωπάρκου ενισχύεται από την εγγύτητά του με την ευρύτερη τουριστική ζώνη της λίμνης Κερκίνης. Αυτή η γειτνίαση καθιστά την περιοχή ακόμα πιο ελκυστική για τους επισκέπτες, προσφέροντας συνδυασμένες εμπειρίες φυσιολατρίας και οικοτουρισμού.

Βρείτε στον χάρτη