Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Πίσω

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Το χιονοδρομικό των Πιερίων

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου βρίσκεται στα Πιέρια Όρη, σε υψόμετρο 1.450 μέτρων και φτάνει έως τα 1.974 μέτρα. Εδράζει στη θέση «Παπά Χωράφι», στη βορειοανατολική πλευρά του βουνού, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το Ελατοχώρι και 36 από την Κατερίνη. Στο σημείο βρίσκεται το σαλέ και καταστήματα προμήθειας χιονοδρομικού εξοπλισμού, ενώ στο Κέντρο λειτουργεί και ιατρείο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου προσφέρει κάθε είδους σχετική δραστηριότητα, διαθέτοντας δέκα πίστες, συνολικού μήκους, μαζί με τις διαδρομές που τις συνδέουν, περίπου 12 χιλιομέτρων. Οι πίστες διαφέρουν σε υψόμετρο και βαθμό δυσκολίας, φιλοξενώντας αρχάριους και προχωρημένους σκιέρ, ενώ υπάρχουν ξεχωριστές πίστες για snowboard και έλκηθρο.

Σε κοντινές αποστάσεις βρίσκονται ταβερνάκια και εστιατόρια, με βασικό αξιοθέατο τον παραδοσιακό οικισμό στο Ελατοχώρι, που αποτελεί εντυπωσιακό δείγμα αρχιτεκτονικής ενσωμάτωσης των σπιτιών με την πανέμορφη φύση του βουνού των Μουσών, ενώ όλη η γύρω περιοχή φημίζεται για τα ορειβατικά και πεζοπορικά μονοπάτια της.

Βρείτε στον χάρτη