Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά

Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά

Πίσω

Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά

Ένας δημοφιλής προορισμός για ιαματικές θεραπείες και χαλάρωση

Τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά είναι από τα ιστορικότερα και πιο γνωστά λουτροθεραπευτικά κέντρα της Ελλάδας, με μακραίωνη παράδοση που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Βρίσκονται κοντά στην πόλη του Λαγκαδά, περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, σε μια περιοχή που φημίζεται για τις ιαματικές πηγές της.

Τα λουτρά του Λαγκαδά είναι γνωστά από την αρχαιότητα, καθώς η περιοχή ήταν γνωστή για τις ιαματικές της πηγές ήδη από την εποχή του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής και Βυζαντινής περιόδου, τα λουτρά αποτέλεσαν σημαντικό κέντρο λουτροθεραπείας. Τα σημερινά λουτρά έχουν κτιστεί πάνω στα θεμέλια παλαιότερων εγκαταστάσεων, με ορισμένα κτίσματα να διατηρούνται από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Οι ιαματικές πηγές του Λαγκαδά είναι γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, κυρίως λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε μεταλλικά στοιχεία, όπως θείο και ασβέστιο. Το νερό των πηγών αναβλύζει σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 30°C έως 40°C, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων, όπως ρευματισμοί, δερματικές παθήσεις, και παθήσεις του κυκλοφορικού και μυοσκελετικού συστήματος.

Στις εγκαταστάσεις των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά περιλαμβάνονται σύγχρονα λουτρά, ατομικές και ομαδικές λουτρικές δεξαμενές, χαμάμ, καθώς και πισίνες με ιαματικό νερό. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν υπηρεσίες όπως μασάζ, θεραπείες αρωματοθεραπείας, και άλλες ειδικές θεραπευτικές αγωγές που συνδυάζουν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών με σύγχρονες μεθόδους ευεξίας.

Τα Ιαματικά Λουτρά Λαγκαδά αποτελούν δημοφιλή προορισμό για όσους αναζητούν ιαματικές θεραπείες, αλλά και για τουρίστες που επιθυμούν να απολαύσουν τις χαλαρωτικές ιδιότητες των πηγών. Παράλληλα, η περιοχή γύρω από τα λουτρά προσφέρει ευκαιρίες για περιπάτους στη φύση, ενώ η κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη τα καθιστά εύκολα προσβάσιμα για ημερήσιες εκδρομές.

Βρείτε στον χάρτη