Κεράσια Πέλλας

Κεράσια Πέλλας

Πίσω

Κεράσια Πέλλας

Τα φημισμένα παγκοσμίως πεντανόστιμα κεράσια του κάμπου της Πέλλας

Τα κεράσια της Πέλλας είναι από τα πιο γνωστά και φημισμένα προϊόντα της περιοχής. Η Πέλλα είναι ιδανική για την καλλιέργεια κερασιών λόγω του εύφορου εδάφους, του ήπιου κλίματος και της παραδοσιακής αγροτικής γνώσης που έχουν αναπτύξει οι κάτοικοι.

Στην περιοχή καλλιεργούνται διάφορες ποικιλίες κερασιών. Οι πιο δημοφιλείς είναι οι «Βύσσων», «Ferrovia» και «Tragana Εδέσσης». Τα κεράσια της Πέλλας ξεχωρίζουν για τη γλυκιά γεύση τους, την τραγανή υφή και το έντονο κόκκινο έως σχεδόν μαύρο χρώμα τους.

Τα κεράσια της Πέλλας είναι ιδιαίτερα περιζήτητα στην ελληνική αγορά αλλά και στο εξωτερικό, όπου εξάγονται σε μεγάλες ποσότητες. Η περιοχή έχει μακρά παράδοση στην καλλιέργεια κερασιών και εφαρμόζονται σύγχρονες τεχνικές γεωργίας για την επίτευξη υψηλής ποιότητας παραγωγής.

Το μικροκλίμα της Πέλλας, με δροσερά καλοκαίρια και επαρκείς βροχοπτώσεις, συμβάλλει στην ανάπτυξη ζουμερών και εύγευστων κερασιών. Οι καλλιεργητές της περιοχής φροντίζουν με μεράκι τους κερασώνες τους, ακολουθώντας τις παραδοσιακές τεχνικές σε συνδυασμό με τις σύγχρονες μεθόδους. Τα κεράσια συγκομίζονται συνήθως από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα μέσα Ιουλίου, ανάλογα με την ποικιλία και τις καιρικές συνθήκες.

Η Πέλλα τιμά την παράδοση των κερασιών με φεστιβάλ και γιορτές που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Αυτές οι εκδηλώσεις αποτελούν πόλο έλξης για επισκέπτες, αναδεικνύοντας την ποιότητα και τη γαστρονομική αξία των κερασιών της περιοχής.