Μύλος του Νερού και των Πέντε Αισθήσεων

Μύλος του Νερού και των Πέντε Αισθήσεων

Πίσω

Μύλος του Νερού και των Πέντε Αισθήσεων

Το νερό ως καταλυτικό στοιχείο της ζωής σε μία προσεγμένη μόνιμη έκθεση

Στην παλιά βιομηχανική περιοχή κοντά στους καταρράκτες της Έδεσσας, εκεί όπου στις αρχές του 20ού αιώνα οι νερόμυλοι, εκμεταλλευόμενοι την υδροκίνηση από τα άφθονα νερά της περιοχής, λειτούργησαν ως εργαστήρια με μεγάλη παραγωγή, τα αποκαταστημένα κτίρια φιλοξενούν ενδιαφέρουσες θεματικές εκθέσεις. Ο Μύλος του Νερού, στο παλιό σησαμοτριβείο «Αρδίτσογλου», επικεντρώνεται στο πιο καταλυτικό στοιχείο της Έδεσσας, της «πόλης των νερών». Και το παρουσιάζει ως φυσικό πόρο, ως πηγή της ζωής, ως το σημαντικότερο αγαθό του παρόντος και του μέλλοντος, μέσα από τη μόνιμη έκθεσή του.

Ο «Μύλος του Νερού και των Πέντε Αισθήσεων», όπως είναι η πλήρης ονομασία της έκθεσης, καλωσορίζει και καθοδηγεί τον επισκέπτη σε ένα ταξίδι μέσα από την όραση, την ακοή, την αφή, την όσφρηση και τη γεύση στον κόσμο του υδάτινου στοιχείου που χαρακτηρίζει την Έδεσσα. Ο Εδεσσαίος ποταμός που φτάνει στην πόλη δημιουργώντας τους δώδεκα φημισμένους καταρράκτες του, ο κύκλος του νερού από τα βουνά στις λίμνες, τα ποτάμια και τη θάλασσα, το περιβάλλον και ο ανθρώπινος πολιτισμός γύρω από την πόλη με τις ιδιαιτερότητές τους χάρη στη θαυμαστή συμβολή των νερών που τη διασχίζουν και κάνουν εύφορο τον κάμπο της.

Το πρόγραμμα «Ο κύκλος του Νερού στην περιοχή της Έδεσσας, ένα βιωματικό τουριστικό πρόγραμμα με οδηγό τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις» είναι μία βόλτα που ο επισκέπτης της πόλης δεν πρέπει να παραλείψει. Εξάλλου, ο Μύλος του Νερού απέχει λίγα λεπτά από τον Κάρανο, τον καταρράκτη-πρωταγωνιστή της περιοχής που αποτελεί τον βασικό πόλο έλξης για κάθε εκδρομή προς τη μακεδονική πόλη.

Βρείτε στον χάρτη

}