Μακεδονικοί Τάφοι στον χώρο «Τούμπες» στον Κορινό

Μακεδονικοί Τάφοι στον χώρο «Τούμπες» στον Κορινό

Πίσω

Μακεδονικοί Τάφοι στον χώρο «Τούμπες» στον Κορινό

Οι ταφικές συνήθειες των Αρχαίων Μακεδόνων

Οι Μακεδονικοί Τάφοι στη θέση «Τούμπες» στον Κορινό αποτελούν έναν σημαντικό αρχαιολογικό χώρο, που αποκαλύπτει τις ταφικές πρακτικές και τον πολιτισμό της Μακεδονίας κατά την αρχαιότητα.

Οι τάφοι χρονολογούνται κυρίως από τον 4ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο που σχετίζεται με την ελληνιστική εποχή. Αυτοί οι τάφοι αποκαλύπτουν την πολυπλοκότητα και την επιτήδευση των ταφικών τελετών της εποχής. Είναι κυρίως τύπου καμαροτάφου, δηλαδή λαξεμένοι σε βράχο ή κατασκευασμένοι με τοιχοποιία. Περιλαμβάνουν εσωτερικές διαρρυθμίσεις με διακοσμητικά στοιχεία και έχουν αποκαλυφθεί πλούσια ευρήματα όπως κεραμικά, μεταλλικά αντικείμενα, και κοσμήματα, τα οποία μαρτυρούν την υψηλή κοινωνική θέση των ατόμων που τακτοποιήθηκαν εκεί.

Οι ανασκαφές στην περιοχή έχουν φέρει στο φως διάφορα αντικείμενα που συνδέονται με τις ταφικές τελετές, όπως αγγεία και προσωπικά αντικείμενα, που επιβεβαιώνουν τη σημασία της περιοχής στην αρχαία Μακεδονία.

Οι Μακεδονικοί Τάφοι στις «Τούμπες» του Κορινού είναι ένα σημαντικό αρχαιολογικό σημείο που προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινή ζωή και τις ταφικές πρακτικές της αρχαίας Μακεδονίας.

Βρείτε στον χάρτη