Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Πίσω

Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

Σημαντικό σημείο αναφοράς για την κατανόηση και την εκτίμηση της ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς

Το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας, που βρίσκεται στην Κατερίνη, είναι αφιερωμένο στη διατήρηση και την προβολή της ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Ιδρύθηκε με σκοπό να διαφυλάξει τις παραδόσεις, τα έθιμα και την ιστορία των Ποντίων προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Πιερία μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Το μουσείο φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή αντικειμένων που αναδεικνύουν την καθημερινή ζωή των Ποντίων, όπως παραδοσιακές ενδυμασίες, εργαλεία, οικιακά σκεύη και χειροτεχνίες. Περιλαμβάνει επίσης φωτογραφίες και ντοκουμέντα που αναφέρονται στην ιστορία και την προσφυγική διαδρομή της κοινότητας.

Το Λαογραφικό Μουσείο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα και δραστηριότητες για σχολεία και ομάδες επισκεπτών, προωθώντας την κατανόηση της ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Οργανώνονται τακτικά πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως παραδοσιακοί χοροί, μουσικές παραστάσεις και θεματικές εκθέσεις, ενισχύοντας τη σύνδεση της σύγχρονης κοινότητας με τις παραδόσεις του Πόντου.

Το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης Ποντίων Πιερίας αποτελεί σημαντικό σημείο αναφοράς για την κατανόηση και την εκτίμηση της ποντιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και προσφέρει μια αυθεντική ματιά στις παραδόσεις και την ιστορία της περιοχής.

Βρείτε στον χάρτη