Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου

Πίσω

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου

Μία εξαιρετική ματιά στην ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, ενός από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαίας Μακεδονίας. Ιδρύθηκε το 1983 και στεγάζει ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τις ανασκαφές στην περιοχή του Δίου και των γύρω περιοχών, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στην ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.

Το μουσείο φιλοξενεί αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο, που περιλαμβάνουν αγγεία, εργαλεία και ειδώλια, αποκαλύπτοντας τις πρώτες μορφές οικιστικής δραστηριότητας στην περιοχή. Σημαντικά εκθέματα περιλαμβάνουν αγάλματα και γλυπτά από τα ελληνιστικά και ρωμαϊκά χρόνια, όπως το εντυπωσιακό άγαλμα της Ίσιδας και αγάλματα θεών και ηρώων, που μαρτυρούν τη λατρεία που αναπτυσσόταν στο Δίον. Επίσης, φιλοξενούνται επιγραφές που φωτίζουν την ιστορία της περιοχής, καθώς και αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως κοσμήματα και νομίσματα.

Το μουσείο παρουσιάζει επίσης τα αποτελέσματα των ανασκαφών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή, προσφέροντας στους επισκέπτες μια ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορίας του Δίου.

Βρείτε στον χάρτη